Volledig scherm
PREMIUM
Manuel Jansen met een vaste klant in De Limus in Nijmegen. © Paul Rapp

Een topavond in De Limus: Ga hier eten

Het is het allermooiste, als je niet weet wat je kunt verwachten en het blijkt een parel te zijn. Precies dat gebeurde bij De Limus in Nijmegen.

Zou dit de ingang zijn? Of is dit het voorportaal voor de toiletten? Het is even een twijfelgeval als we voor een leeg halletje staan met twee deuren. Ik kies een van de deuren. En dat was een goede zet, want ik beland in een hemelse avond.

Manuel Jansen, eigenaar en kok, vangt ons gastvrij op en laat ons de hele avond niet meer los. In het fraaie hoekpand aan de Kerkstraat, op de plek waar voorheen gasterij Als Toen huisde, is sinds een paar weken zijn eerste restaurant gevestigd. 

De sfeer heeft iets landelijks, met eiken vloer en houten meubels, dikke gordijnen in een lichtbruine tint en bloemen in pasteltinten op de muur. Alleen de streep wit licht op de muur detoneert, de rest is met oog voor rust en harmonie gekozen.