Volledig scherm
PREMIUM
Munt in Nijmegen. Als je van plantaardig voedsel houdt, is dit een goede stek. © Paul Rapp

Munt is een goede plek voor de salade-adept

De Green Capital 2018 kan natuurlijk niet zonder saladebar. Munt noemt zichzelf de enige in Nijmegen. Geen idee of dat klopt, maar sla hebben ze hier in ieder geval wel.

Beoordeling: 7,2

Een mededeling vooraf: ik houd wel van salades. Dat moet eigenlijk ook wel het geval zijn, wil je een saladebar binnengaan. 

Iedereen die een salade nog steeds konijnenvoer vindt, moet vooral voorbij lopen. Die kan terecht op tal van andere plekken in de stad.

Het is in de Nijmeegse In de Betouwstraat waar achter een fraaie gevel Munt is gevestigd. Dat is de groene bar al jarenlang, maar sinds begin juli is de zaak in handen van twee twintigers. Wat direct opvalt, is een heel licht en verzorgd interieur. 

Door de glazen pui en het glas in de serre achterin komt veel daglicht. Het hout in lichte kleuren, de kalkachtige witte muur en groene hangplanten geven het restaurant een rustige uitstraling. Wie graag 'mensen kijkt' kan bij het raam gaan zitten en wie beschutter wil eten, zoekt een plek op de vide bij de bar. Echt een prima sfeer voor menigeen.