Volledig scherm
PREMIUM
Ton en Jolanda Vergunst vieren hun eerste kerst in hun nieuwe woning in de Fenixlofts op Katendrecht. ,,We gaan steengrillen met vrienden en familie. En op het balkon staan al heaters, zodat iedereen ook buiten kan genieten van het uitzicht.” © Sanne Donders

Deze families vieren voor het eerst óf voor het laatst kerst op Zuid: ‘Van onze kerst blijft Vestia af!’

De eerste kerst in je gloednieuwe huisje, die vergeet je nooit meer. Net als de laatste in je zo geliefde woning. We kijken binnen in de Rotterdamse Tweebosbuurt, waar de bewoners wachten op sloop van hun huis, en in een net opgeleverd luxe appartementen van Fenix I op Katendrecht, waar alles nog nieuw ruikt. Hemelsbreed anderhalve kilometer, maar wat een wereld van verschil. 

Hier nog een stripje, daar nog een lampje. Je kent het wel, de laatste klusjes in je nieuwe woning waarvoor je ooit nog de puf hoopt te vinden. Dat is bij Ton (45) en Jolanda (48) Vergunst niet anders, hoor. Alhoewel, zet één stap binnen in hun spiksplinternieuwe appartement in de Fenix I, het wooncomplex gebouwd op de oude Fenixloods op Katendrecht, en je weet: ook dat laatste plintje gaat hier netjes tegen de muur. Wat een perfect en smaakvol ingericht appartement. Alles klopt, het kan zo in een hip woonblad. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam