Volledig scherm
PREMIUM
Huurders uit de Tweebosbuurt protesteren tegen huisuitzetting door verhuurder Vestia. © Montage AD/Sanne Donders

Dit is waarom de rechtszaak over de Tweebosbuurt in Rotterdam zo triest is

CommentaarDat het zo ver heeft moeten komen. Deze week stonden de huurders van de Rotterdamse Tweebosbuurt en woningcorporatie Vestia tegenover elkaar in de rechtbank. Een klassiek gevecht tussen de kleine man en de reus. De reus zegt een plan te hebben voor een mooiere stad, maar de kleine man ziet z’n leven er alleen maar op achteruit gaan.

De Tweebosbuurt is een deel van de Afrikaanderwijk. De huizen zijn verouderd, er is veel armoede en werkloosheid. Vestia wil dat oplossen door 535 sociale huurwoningen af te breken. Daar komen 374 nieuwe en merendeels duurdere woningen voor terug, waardoor de buurt een mix krijgt van bewoners. De huurders van wie hun huis verdwijnt, is een nieuwe aangeboden. Soms kleiner, vaak duurder en nooit hetzelfde als ze nu hebben.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam