Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Tweebosbuurt © Sanne Donders

‘Vestia heeft een enorm probleem en moet stoppen met sloop’

De advocaat van de bewoners van de Tweebosbuurt roept corporatie Vestia op om de sloopplannen voor de Rotterdamse buurt in te trekken. Dat is volgens Rogier Scheltes een logisch gevolg van de gerechtelijke uitspraak die Vestia verbiedt huurders uit huis te zetten. ,,Vestia heeft een enorm probleem.’’

Het meest acute probleem is van financiële aard. Vestia wilde voor 1 april beginnen met de sloop om aanspraak te kunnen maken op een rijkssubsidie van maar liefst 27 miljoen euro. ,,Hoger beroep gaat zeker anderhalf tot twee jaar duren. Hoe gaan ze dit oplossen? Vestia heeft een enorm probleem’’, zegt Scheltes, verbonden aan het Advokatenkollektief Rotterdam.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam