Volledig scherm
De Tweebosbuurt. Vestia daagt tien bewoners voor de rechter. © Sanne Donders

Vestia sleept tien bewoners Tweebosbuurt voor de rechter

Bewoners van de Tweebosbuurt zijn teleurgesteld in corporatie Vestia, die half augustus tien huurders voor de rechter sleept. Op die manier wil de verhuurder hen dwingen een huuropzegging te aanvaarden. ,,Raar dat ze er zo maar een klein groepje mensen tussenuit pikken”, zegt woordvoerder Menno Janssen.

In de beantwoording van raadsvragen meldde het college van b en w gisteren dat ongeveer twintig huurders afgelopen mei niet akkoord gaan met de huuropzegging, nodig om hun woning ontruimd te krijgen waarna de huizen kunnen worden gesloopt. Tien gingen daarna alsnog in op een voorstel voor bijvoorbeeld een nieuwe woning; over de rest moet  de rechter oordelen. Nieuwe dagvaardingen zijn in voorbereiding.

Janssen vindt de timing opmerkelijk. ,,Het gaat veelal om buitenlandse mensen, die juist in deze periode op familiebezoek zijn‘’,  luidt zijn mening. Verbaasd is hij niet. ,,Dit valt precies in de lijn van de harteloze wijze waarop Vestia al gedurende het hele proces handelt.‘’

Een woordvoerster van Vestia meldt dat er alles aan wordt gedaan om ‘een stap naar de rechter te vermijden’. ,,We hopen er alsnog uit te komen. Maar we moeten formeel de huur opzeggen. En als dat niet lukt, dan vragen we de rechter om daar een uitspraak over te doen. Maar als het zonder kan, dan liever.‘’

De corporatie stuurt er op aan om de Tweebosbuurt op 1 januari 2020 ‘leeg te hebben’. De sociale huurwoningen moeten plaatsmaken voor koophuizen. Dat juist deze tien huurders een dagvaarding hebben gekregen, heeft volgens de zegsvrouw te maken met het verloop van de onderhandeling met deze mensen. ,,Ze hebben de opzegging niet getekend en verlenen op geen enkele manier medewerking.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam