Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Tweebosbuurt dragen stalen platen weg die voor de ramen en deuren van leegstaande woningen waren geplaatst. © Sanne Donders

Vestia verhaalt schade van ludieke actie op bewoners van de Tweebosbuurt

Vestia gaat de schade van weggehaalde stalen platen voor lege woningen verhalen op bewoners van de met sloop bedreigde Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid. Ook wordt aangifte gedaan van vernieling en diefstal.

Op 8 december hielden enkele bewoners van de Tweebosbuurt een symbolische actie. Ze verwijderden stalen platen waarmee leegstaande woningen waren dichtgezet. Afgelopen weekeinde zijn volgens Vestia weer platen weggehaald voor een ludieke openhuizenroute van bewoners.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam