Volledig scherm
Aarlanderveen-trainer Arjen Linstra © Orange Pictures

Aarlanderveen-trainer Arjen Linstra: “Wij maken geen kans”

De charme van de KNVB-beker zit 'm in de ontmoetingen tussen ploegen van verschillende niveaus. Ook in de districtsbeker vinden interessante wedstrijden plaats. Morgen treffen derdeklasser Aarlanderveen en vierdeklasser Rohda'76 een ploeg uit de hoofdklasse.

,,Bij bekendmaking van de loting werd er in de spelersgroep enthousiast gereageerd. Mijn spelers kijken er naar uit om zich te meten met FC 's-Gravenzande", vertelt Arjen Linstra, trainer van Aarlanderveen. Zijn ploeg versloeg drie vierdeklassers in de poulefase en werd na een vrijloting gekoppeld aan FC 's-Gravenzande.

Quote

Ook op ons niveau worden er mooie combina­ties uitgevoerd.

Willem van Vegten

De huidige nummer 14 van de hoofdklasse nam het afgelopen weekeinde nog op tegen Jodan Boys en won met 2-0. Doordat assistent-trainer Henk van Hof vorig seizoen actief was bij de Goudse hoofdklasser kon Aarlanderveen het zeven kantjes tellende scoutingsrapport zo overnemen. ,,In principe verlies je van de tien ontmoetingen met een hoofdklasser er zeven kansloos. Maar zoals zij voor ons een ander soort tegenstander zijn, zijn wij dat ook voor hen."

Omdat het een speciale wedstrijd is, begon de voorbereiding afgelopen dinsdag al. Linstra verwacht minder dominant dan normaal te zijn en dus werd er extra nadruk op de teamdiscipline gelegd. Voor de huidige nummer 2 van de derde klasse A is de insteek niet om zich in te graven. ,,FC 's-Gravenzande is de enige die kan verliezen. Maar de manier waarop wij spelen is daarbij wel belangrijk. We hopen op een stunt. Het is voor mij als trainer de eerste keer dat ik een tegenstander van dat niveau tref, dus ik kijk er erg naar uit.”

Voor Rohda'76 is het gat met de tegenstander nog groter. De Bodegravers komen uit in de vierde klasse C, waar zij bovenin de middenmoot staan. Ook tegenstander FC Rijnvogels staat in die regionen, maar dan vier niveaus hoger.

Wapenen

,,Wij hebben niet de illusie dat we een kans hebben", zegt Rohda'76-trainer Willem van Vegten eerlijk. ,,Maar we willen ons zo goed mogelijk gaan wapenen. We willen laten zien dat er ook in de vierde klasse leuk gevoetbald kan worden. Ook op ons niveau worden er mooie combinaties uitgevoerd."

Een ultradefensieve tactiek is dan ook niet de handelswijze die de in Alphen woonachtige trainer gaat hanteren: ,,De bus parkeren zou zonde zijn. Wat heb je dan aan de ervaring? We gaan positief het veld in. Als we af en toe naar voren kunnen of misschien zelfs een doelpuntje kunnen maken, zou dat al geweldig zijn."

In de selectie van Van Vegten speelt een handvol spelers voor het eerst seniorenvoetbal. Zij trekken de gemiddelde leeftijd niet rigoureus naar beneden, want de gehele selectie is jong. De reis naar Katwijk is hun eerste ontmoeting met een hoofdklasser. Van Vegten: ,,Het is een eer om tegen FC Rijnvogels te voetballen. Qua techniek en loopacties gaan mijn spelers veel leren. Maar ook in de bestuurskamer kan er worden gepraat. FC Rijnvogels is klein begonnen. Wat hebben zij gedaan en wat is volgens hen nodig om hogerop te komen? Daar kan Rohda'76 veel van opsteken."