Volledig scherm
Thom Nouwens was tweemaal trefzeker namens Alphense Boys. © Silvester Van Der Hansz

Alphense Boys begint te laat aan een inhaalrace

Alphense Boys heeft gisteren aan het thuisduel met Gemert geen punten overgehouden: 2-3.

De Alphenaren kwamen vroeg in het duel onder druk te staan. Tien minuten voor rust resulteerde die druk in een doelpunt. Thijs van Pol, topscorer van de hoofdklasse B op zondag, faalde niet oog in oog met doelman Tim van der Linden. Patrick Krop raakte nog voor rust de lat namens Alphense Boys, maar een gelijkmaker bleef uit.

Quote

We zijn keihard blijven vechten

Hein van Heek

De tweede Brabantse treffer kwam op merkwaardige wijze tot stand. Alphense Boys-trainer Hein van Heek: ,,De spits van Gemert werd aangespeeld in buitenspelpositie. De scheidsrechter floot volgens de regels pas toen hij de bal raakte. Onze verdediger speelde de bal terug naar de middenlijn, waar de bal vandaan werd gespeeld, om de vrije trap te nemen op de plek waar het volgens mij hoorde. Hun middenvelder pikte daar de bal op en scoorde, terwijl iedereen van ons stond toe te kijken. De scheidsrechter zei dat hij dacht dat de vrije trap al was genomen. Ook de grensrechter begreep niet wat er gebeurde."

Beroerd

Na de derde Brabantse treffer kwam Alphense Boys terug in de wedstrijd. Thom Nouwens benutte tien minuten voor tijd een strafschop en even later was hij nogmaals trefzeker, nadat zijn indraaiende voorzet door niemand meer werd beroerd en prompt in het doel belandde. Van Heek: ,,We zijn keihard blijven vechten en kregen zelfs wat kleine kansjes op de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten. Helaas hebben we verloren, maar we hebben tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst wel heel goed partij geboden."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.