Volledig scherm
PREMIUM
Zwammerdam v CVC Reeuwijk: Zwammerdam ,3e klasse seizoen 2018/2019 , van links naar rechts: Aksel Koopman of CVC Reeuwijk, Mitchell Bons Zwammerdam © Orange Pictures

De ‘grijze muizen’ zijn niet klaar: middenmoters kijken uit naar de herstart van de voetbalcompetities

De winterstop loopt op z’n einde. Volgende week begint voor de eersteklassers en lager de tweede helft van het seizoen. Clubs bovenin denken aan de prijzen, onderin wordt gevreesd voor degradatie. Maar hoe gaan de middenmoters, toch een beetje de ‘grijze muizen’, nog iets van het seizoen maken?

Gert Alblas, trainer SPV’81, zevende in de vierde klasse C (za)

,,Als we naar de eerste seizoenshelft kijken, denk ik dat we staan waar we horen. Een wedstrijdje zat het mee, twee wedstrijdjes zat het tegen. Dan is de zevende plek niet onterecht. We hopen dat de tweede seizoenshelft net zo goed verloopt, of eigenlijk net iets beter. We zijn een kleine vereniging met een krappe selectie, dus een blessure of iemand die op wintersport gaat is bij ons nu eenmaal lastiger op te vangen. De afgelopen twee seizoenen zijn we voorlaatste en een positie daarboven geëindigd. Met plek zes of zeven hebben we het als SPV’81 heel goed gedaan. Daar is wel wat geluk voor nodig, want dat is onlosmakelijk aan voetbal verbonden.”

In samenwerking met indebuurt Gouda