Volledig scherm
PREMIUM
VTC-jongeling Josh Meijers haalt uit in het duel met Servia. © Pim Waslander

Er is geen peil te trekken op VTC, Woerdense volleyballers wisselen pieken en dalen af

BPA/VTC Woerden is bezig aan een wisselvallig seizoen. De volleybalformatie van coach Joris Meegdes kan een topper verslaan en verliezen van een kneus. Ook tegen het hooggeplaatste Servia was het een duel met pieken en dalen. Niettemin sloot VTC Woerden met een verdiende 3-1 overwinning af.

Quote

Ik heb eerder al een paar punten gespeeld, maar was tot op heden vooral in de weer met het vullen van de flessen van mijn teamgeno­ten

Josh Meijers

Je wordt er als trainer/coach niet jonger op als je de mannen van VTC Woerden een tijdje onder je hoede hebt. Joris Meegdes kan erover meepraten. ,,Op dit team is geen peil te trekken. Als je denkt dat je het lek boven hebt, zakt iedereen opeens diep in het moeras. Van topclubs winnen we vaak eenvoudig. Koploper Spaarnestad lieten we alle hoeken van de zaal zien, maar we waren ook de enige ploeg in de tweede divisie C, die stevig onderuit ging tegen Punch. Ook vanmiddag hield ik m'n hart vast toen we de tweede set weggaven tegen Servia. Daar gaan we weer, dacht ik. Gelukkig liet die tegenslag geen sporen na. We hadden met 4-0 moeten winnen, maar met 3-1 kan ik ook leven'', aldus Meegdes.

Dat VTC Woerden met ervaren spelers als Sander Schouten en Bjorn van Leeuwen kwaliteit in huis heeft, lijdt geen twijfel. Maar ze moeten er wel zin in hebben en bij de les blijven. Als het bij Woerden even niet loopt, vliegen de punten het team om de oren. Een andere verklaring is er niet voor de flitsende start en de daaropvolgende inzinking. Steeds nam de thuisclub een ruime voorsprong en evenzovele malen verdween die als sneeuw onder de zon. Bij 6-0 of 7-0 viel de servicedruk weg of stapelden de spelers fout op fout. Om dan vervolgens aan het eind van elke set weer gas te geven en met enig verschil te winnen.

In samenwerking met indebuurt Woerden