Volledig scherm
Jan-Jaap van Schuylenburg balt zijn vuist na een gewonnen punt. © Orange Pictures

Geen vermoeidheid bij volleyballers van ZVH richting kampioenskraker

RegiosportDe volleyballers van CAS-CRM/ZVH uit Zevenhuizen kunnen een prima seizoen bekronen met het kampioenschap door koploper Reflex te verslaan. Middenaanvaller Jan-Jaap van Schuylenburg (30) kijkt er opgewonden naar uit. ,,Ik ben fit genoeg om een volledig seizoen af te werken.''

Quote

We zijn ons nu flink aan het opladen voor dat toetje. Je voelt een gezonde spanning

Jan-Jaap van Schuylenburg

Je kan je afvragen of de vermoeidheid niet is toegeslagen bij ZVH als je twee sets laat liggen bij degradant Sudosa/Assen, maar Jan-Jaap van Schuylenburg schudt het hoofd. ,,We staken inderdaad niet in onze beste vorm. We waren niet fit en niet compleet, maar Sudosa speelde vrijuit. Als je niks te verliezen hebt, kleun je er vrolijk in met alle risico's. Dat pakte voor hun goed uit. Wij moesten per se winnen. Dat lukte uiteindelijk met bloed, zweet en tranen.

,,Maar de 2-3 zege had geen consequenties voor de stand in de topdivisie. We wisten dat alleen de winst gold en de uitslag feitelijk niks uitmaakte. We moeten zaterdagavond toch met 3-0 of 3-1 van Reflex winnen om de titel te grijpen. We zijn ons nu flink aan het opladen voor dat toetje. Je voelt een gezonde spanning."

Enthousiasme

Een prachtig scenario, ook al zou het in Dorpshuis Swanla zomaar kunnen uitlopen op een anti-climax. ,,We zijn aan elkaar gewaagd. Reflex heeft meer routine door de aanwezigheid van enkele oud-eredivisiespelers. ZVH heeft een jonge selectie. Bij ons draait het vooral om enthousiasme en strijd. In Kampen verloren we met 3-2, nadat we een matchpoint hadden verspeeld. In dat opzicht hebben we dus absoluut iets goed te maken tegen Reflex."

Van Schuylenburg is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de club uit Zevenhuizen. De Woerdenaar heeft met zijn vriendin een huis gekocht in Den Haag. Daar is ook zijn werkterrein als fysiotherapeut. Hij verricht herstelwerk bij sporters en is specialist op het manuele vlak. De combinatie met volleybal bevalt hem opperbest, zegt hij.

,,Soms moet ik me haasten om het trainingsprogramma, inclusief de sessies in het krachthonk, af te werken. Maar ik ben fit genoeg om een volledig seizoen af te werken.''

De middenaanvaller weet dat andere clubs aan jonge talenten van ZVH trekken, maar hij verwacht dat de selectie voor komend seizoen bij elkaar blijft.

,,Dat hebben we samen afgesproken, ook als we in de topdivisie blijven'', is hij stellig. ,,Chris van Mullem is het enige vraagteken. Er is nog genoeg groei en potentie in deze groep. De kans dat er iemand op de deur klopt om Bram Wiltenburg op te halen, zal niemand verbazen. Hij is ook de spelverdeler van Jong Oranje. Maar Bram heeft niet zo'n haast. Hij wil nog een seizoen doorgaan bij ZVH."

Want ZVH moet bij een eventuele promotie een representatief team op de been kunnen brengen. Twee jaar geleden stonden de Zevenhuizense volleyballers na loting opeens op het hoogste podium.

Eigen kracht

,,We hadden dat niet afgedwongen en stonden opeens tegenover de nationale top. We deden het niet eens zo slecht als omhooggevallen debutant, maar we kwamen toch tekort. Nu kunnen we geheel op eigen kracht ons doel bereiken. Dat had ik vooraf niet gedacht.

,,Ik denk ook dat we een kans maken om ons te handhaven'', vindt Van Schuylenburg. ,,ZVH is eredivisiewaardig. Je ziet de laatste seizoenen promovendi doorstoten naar de middenmoot. Je degradeert niet meer automatisch, zal ik maar zeggen.''

In samenwerking met indebuurt Gouda