Volledig scherm
PREMIUM
Lisa Bruijnincx met haar gouden WK-medaille. © Stephan Tellier

Goudse Lisa Bruijnincx (18) stippelt haar route naar de wereldtitel roeien perfect uit

Mochten er nog twijfels bestaan over de roeicapaciteiten van Lisa Bruijnincx (18) dan zijn deze met het behalen van de wereldtitel bij de junioren weggenomen. Vraag is alleen hoe de Goudse verder moet richting de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Haar dubbelpartner vertrekt binnenkort naar Amerika.

Huldiging

Roei- en Zeilvereniging Gouda huldigt Lisa en Fien zondag aanstaande. ,,In een fantastische, zenuwslopende race heeft Lisa samen met haar roeimaatje Fien van Westreenen de wereldtitel weten te veroveren op de dubbel twee! Lisa en Fien hebben dit samen gedaan, maar wereldkampioen word je mede door de steun van de mensen om je heen.’’

Het blijft een ongelooflijk verhaal dat een jonge Goudse roeister, die pas 2 jaar de spanen flink door het water haalt, in zo'n ultrakorte periode de wereldtitel verovert. Lisa Bruijnincx kan erom lachen. Ze haalt de schouders op in haar favoriete café Barista. ,,Veel trainen, alles opzij zetten en je focussen op het eindresultaat. Ik heb met dubbelpartner Fien van Westreenen uit Amsterdam vooraf een gezamenlijk doel gesteld: de dubbeltwee op het WK in Japan winnen. Daarvoor hebben we met een aantal trainers vanaf mei een route uitgestippeld en precies in augustus gepiekt.

,,We werden de afgelopen weken steeds sterker en merkten tijdens het laatste trainingskamp in Lyon dat het goed zat. Dan moet je dat nog wel waarmaken op het WK, maar we barstten van het zelfvertrouwen. In de finalerace kwam dat tot uiting."

In samenwerking met indebuurt Gouda