Volledig scherm
Robin van der Hulst over zijn start bij Stolwijk: ,,Het is een voordeel om blanco met een jonge groep te starten." © Pim Mul

Goudse Van der Hulst springt in het diepe als nieuwe trainer van Stolwijk

RegiosportRobin van der Hulst is met ingang van het komende seizoen de nieuwe trainer van zaterdagvierdeklasser Stolwijk. Voor de 49-jarige Gouwenaar, die succesvol was als jeugdtrainer, is de dorpsclub zijn eerste taak bij de senioren.

Quote

Met mijn 49 jaar ben ik niet meer zo jong, maar dat van het ambitieuze klopt wel

Robin van der Hulst

Robin van der Hulst is niet bang om in het diepe te springen. De nieuwe trainer van Stolwijk heeft een duidelijke visie, maar is flexibel genoeg om die aan te passen aan de capaciteiten van de spelersgroep. Op geroutineerde spelers als de gestopte dertigers Joost van Niekerk en Mark Hoogendoorn kan hij geen beroep meer doen. Met veel jongeren gaat de Gouwenaar aan de slag om het blazoen van de vereniging, die net als veel zondagclubs uit West II overstapte naar de zaterdag, op te poetsen. De laatste jaren is het Stolwijkse publiek namelijk niet verwend met oogstrelend voetbal.

,,Ik denk dat het voor mij een voordeel is om blanco met een jonge groep te starten", zegt Van der Hulst. ,,Nadat ik stopte als speler bij Olympia, startte ik na een paar jaar met het trainen van de jeugd van de zondag-eersteklasser. Ik heb verschillende spelers, zoals Soefjan de Koning, onder mijn hoede gehad, die nu deel uitmaken van de hoofdmacht."

Na vijf seizoenen werd VVIJ uit IJsselstein zijn nieuwe club als jeugdtrainer. ,,Mijn trainingsmethodiek sloeg voor de winterstop niet aan en met het jeugdelftal JO17-1 bivakkeerden we onderin. In de tweede competitiehelft wonnen we bijna alles en steeg het elftal naar de vierde plaats."

Financieel

Van der Hulst: ,,Na VVIJ ging ik aan de slag bij Utrechtse Hercules. In het seizoen 2017-2018 was ik assistent bij de JO19-1 in de derde divisie en heb ik tegelijk mijn trainersdiploma UEFA B gehaald. Het afgelopen seizoen trainde ik JO17-1, dat in de tweede divisie speelde. Tussen clubs als Cambuur Leeuwarden en de Koninklijke HFC deden we het niet slecht en eindigden als vijfde. FC Utrecht meldde zich en dit was mijn kans om bij de jeugd op het voor mij hoogst haalbare niveau te gaan werken. Financieel had deze club er echter vrijwel niets voor over en heb ik voor de eer bedankt. Ik had me er al bij neergelegd om een jaar niets te doen, totdat de vacature van Stolwijk voorbijkwam."

Kandidaat

De ondernemer die zich verhuurt aan bedrijven die actief zijn in de levensmiddelensector, solliciteerde en bleek de beste kandidaat. In een persbericht meldde het bestuur van de nieuwbakken zaterdagclub dat de jonge, ambitieuze Van der Hulst zeer geschikt is om de Stolwijkse selectie naar een hoger niveau te tillen. ,,Met mijn 49 jaar ben ik niet meer zo jong, maar dat van het ambitieuze klopt wel", reageert Van der Hulst lachend.

,,Stolwijk begint na de reset van de zondag naar de zaterdag onderaan de ladder. Ik wil het niveau van de spelersgroep verbeteren en wil goed voetbal zien. Daar ligt mijn focus op. Ik houd me totaal niet bezig met randzaken. Ik heb inmiddels drie spelers gesproken en zij straalden een gemotiveerde indruk uit. Ik kreeg al de vraag wanneer de trainingen beginnen. Ik realiseer me dat ik op het laagste seniorenniveau begin, maar dat is niet mijn eindstation. Bij de jeugd heb ik alle niveaus doorlopen en dat ben ik bij de senioren ook van plan. Ik heb een contract voor een jaar getekend, want Stolwijk en ik moeten wel bij elkaar passen. Ik heb een goed gevoel over deze uitdagende job.”

Van Gardingen
Robin van der Hulst is de opvolger van trainer Rob van Gardingen. Laatstgenoemde kon eerder nog één seizoen doorgaan bij Stolwijk, maar door veranderingen in zijn werksituatie koos de inwoner van Houten voor zaterdag-derdeklasser Hees uit Soest.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda