Volledig scherm
PREMIUM
Para-atleet Ronald Hertog. © Johan Wouters

Hertog heeft WK-goud in 'mooiste sport op aarde'

Para-atleet Ronald Hertog veroverde afgelopen weekeinde in Dubai een gouden WK-medaille op de 200 meter in zijn klasse. De Gouwenaar piekte op het juiste moment.

Quote

Ik vind het prachtig om mijn collega-atleten aan te moedigen en te genieten van de mooiste sport op aarde

Ronald Hertog

Bij de WK para-atletiek was Hertog alleen voor de sprint geselecteerd. De voorbereiding zag er anders uit dan de Gouwenaar gewend was. ,,Ik ben vorig jaar begonnen aan een bachelor in de orthopedie en miste daardoor een aantal trainingen per week", laat de 30-jarige Hertog vanuit Dubai weten. ,,De verminderde trainingsarbeid bleek gelukkig een positieve uitwerking op mijn prestaties te hebben. In de aanloop naar dit toernooi merkte ik dat mijn vorm verbeterde en die stijgende lijn heb ik kunnen doorzetten. In de series liep ik ondanks een misstap een pr en ik voelde dat er meer in zat.”

In de finale lag Hertog na 100 meter niet op medaillekoers. ,,Ik ben geen fantastische starter", zegt de atleet van Rotterdam Atletiek. ,,Ik wist dat ik na 100 meter wat in te halen had. De tweede helft van de race is mijn domein. Ik maak dan grote, krachtige passen die ik tot de eindstreep kan volhouden. Vanaf plek vier haalde ik de lopers voor mij in. In de laatste meter pakte ik nog net de Griek Mike Seitis. Met mijn coach, familie, vrienden en collega-atleten vierde ik de titel meteen na de finish."

In samenwerking met indebuurt Gouda