Volledig scherm
Het opgezwollen gezicht van Thijs Schmidt. © Pieter van der Laan

Kaak speler gebroken: Ammerstol weigert bezoek aan Moordrecht

De wedstrijd Moordrecht-Ammerstol wordt zaterdag niet uitgespeeld. Aanvankelijk stond deze gestaakte wedstrijd op het inhaalprogramma voor het komend weekeinde vermeld, maar Ammerstol liet weten geen trek te hebben in het restant.

Het duel werd op 19 oktober in de 72ste minuut bij een 2-1 stand in het voordeel van de thuisclub gestaakt vanwege een incident, waarbij Ammerstol-speler Thijs Schmidt een gebroken kaak opliep.

,,Wij hebben geen zin om na alles wat er gebeurd is voor die paar minuten naar Moordrecht af te reizen", vertelt Ammerstol-voorzitter Michel Rabouw. ,,Dit hebben we de KNVB laten weten en wij vinden het geen probleem dat Moordrecht de drie winstpunten incasseert."

Ammerstol, dat in de vierde klasse C met vier punten de elfde plaats inneemt, ziet hekkensluiter Moordrecht, die zijn eerste zes wedstrijden verloor, tot op een punt naderen. Moordrecht heeft maatregelen genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. De speler die de klap uitdeelde is geroyeerd. ,,Het uitspelen van de wedstrijd hoeft ook voor ons niet", aldus secretaris Cor de Rek. ,,Ik ben blij dat Ammerstol aangeeft niet te willen komen."

Een aantal jaar geleden heeft Moordrecht samen met de KNVB het project 'Samen naar een veiliger sportklimaat' succesvol afgerond. De club is in gesprek met de adviseur die Moordrecht destijds begeleidde.

In samenwerking met indebuurt Gouda