Meer derby's, zoals hier tussen DONK en ESTO, zou het gevolg zijn van een tijdelijke regionale voetbalcompetitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Meer derby's, zoals hier tussen DONK en ESTO, zou het gevolg zijn van een tijdelijke regionale voetbalcompetitie. © Pim Waslander

Kan een regionale competitie de oplossing zijn in 2021? ‘Meer derby’s is altijd goed’

De kans op officiële wedstrijden in 2020 is verkeken. Maar het is allerminst zeker dat de voetbalcompetitie bij een hervatting vroeg in 2021 nog wel tot een goed einde kan worden gebracht. Wellicht is een alternatief nodig om de tweede seizoenshelft in te vullen. De stelling luidt: De KNVB doet er goed aan om in de eerste helft van 2021 een nieuwe, op regionale indeling gebaseerde halve competitie te organiseren.

 1. VS-deskundige Kirsten Verdel sprak ooit met Joe Biden: ‘Hij is een Amerikaanse versie van Mark Rutte’
  PREMIUM

  VS-deskundige Kirsten Verdel sprak ooit met Joe Biden: ‘Hij is een Amerikaan­se versie van Mark Rutte’

  Het voelde voor Kirsten Verdel uit Roelofarendsveen alsof ze vorige week tijdens de spannende presidentsverkiezingen in Amerika wel 430.000 berichtjes op Twitter heeft verstuurd. ,,Ik verzend normaal gesproken tien tot twintig berichtjes per dag. Nu waren het er vele honderden. Er gebeurde ook ongelooflijk veel natuurlijk, hè.” En met een voor Verdel goede afloop: democraat Joe Biden is de nieuwe president.
 2. Burgemeester Pieter Verhoeve zit een jaar op de Goudse troon: ‘Deze stad is een soort mini-Nederland’
  PREMIUM
  interview

  Burgemees­ter Pieter Verhoeve zit een jaar op de Goudse troon: ‘Deze stad is een soort mi­ni-Nederland’

  Precies een jaar geleden was het zover: Pieter Verhoeve (39) trad aan als burgemeester van ‘het goede Gouda’. Twaalf maanden verstreken waarin hij Gouwenaars leerde kennen, drugspanden sloot, kritiek kreeg na de zogenoemde ‘Sint-Jan-tweet’ en op afstand knuffelde met Ali B. Maar vooral ook de stad bestuurde in coronatijd: ,,Gouda verveelt geen seconde.”

Groene Hart