Volledig scherm
Ammerstollenaar Remco Schouten. © Hans van Houdt

Koersen zijn voor Schouten geen bijzaak meer

RegiosportSinds zijn fraaie overwinning in de Ronde van Lekkerkerk is de wielersport voor marathon- en langebaanschaatser Remco Schouten geen bijzaak meer. De strijdwijze van de Ammerstollenaar is veranderd.

,,Ik deel de wedstrijden nu beter in", zegt Schouten. ,,Constant erin vliegen en aan het eind kracht tekort komen, bleek niet de juiste strategie om op de hoogste trede van het erepodium te stappen. Ik probeer tijdens finales nog wat energie over te hebben voor een beslissende demarrage, want over een rappe sprint beschik ik helaas niet."

Ook in Abbenbroek kwam Schouten afgelopen zaterdag van de sprinters af met een succesvolle solo. ,,Een van mijn favoriete koersen", laat Schouten weten. ,,In 2016 was ik daar derde en in 2018 tweede. Nu sloten bij de kopgroep steeds meer snelle mannen aan, dus moest ik wel een gat slaan. Dat lukte."

Uitblinken

Nog niet zo lang geleden beweerde Schouten schaatsen 'vele malen leuker' te vinden dan wielrennen, maar sinds de Ronde van Lekkerkerk denkt hij er toch iets anders over. Na een korte vakantie staan de criteriums van Poeldijk, Wateringen, Haamstede en Noordeloos op het programma. Schouten wil nu een keer uitblinken in een klassieker. Tot nu toe is de 13de plaats in de Limburgse Hel van Voerendaal zijn beste resultaat.

Een overgang naar een andere marathonschaatsploeg, na drie jaar Bouw en Techniek, én een ander wielerteam is aanstaande. Na het opstappen van de gewaardeerde wielercoach Gerard den Hartog uit Nieuwerbrug is er weinig dat Schouten aan het Gorinchemse Jan van Arckel bindt.

In samenwerking met indebuurt Gouda