Volledig scherm
Ank de Groot, voorzitter van voetbalvereniging Alphia, ontving de Erepenning uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. © Martin Sharrott

Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging Alphia

Voetbalvereniging Alphia heeft vanavond tijdens de viering van hun 100 jarig bestaan een Koninklijke Erepenning ontvangen. De voorzitter van Alphia, Ank de Groot, kreeg de Erepenning uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken die wordt uitgereikt aan verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen. De Erepenning symboliseert het respect en de waardering die koning Willem-Alexander heeft voor de bijzondere verdiensten van de vereniging. Alleen de koning kan de Erepenning toekennen.

Alphia wordt als voetbalvereniging geprezen omdat het van oudsher een vereniging is waarbij naast de sportieve prestaties de saamhorigheid en de gezelligheid een belangrijke rol spelen. Daarnaast heeft de vereniging het jeugdvoetbal in de gemeente geïntroduceerd. Op dit moment werkt Alphia samen met de gemeente Alphen en maatschappelijke instanties binnen Alphen voor de uitwerking van toekomstplannen. Op deze manier versterkt Alphia samen met andere partijen de gezonde en actieve Alphense samenleving, aldus de gemeente.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195