Volledig scherm
Mark Evers (links) in gesprek met Rijsoord-trainer Marco van Rijn (ex-Alphense Boys). © Carla Vos

Mark Evers wijst derdedivisionisten af voor vierde jaar ARC: ‘Ben nog niet klaar’

Mark Evers staat ook volgend seizoen voor de groep van ARC. De 40-jarige trainer is voor zijn gevoel nog niet klaar bij de zaterdag-hoofdklasser uit Alphen. Hij had echter de keuze uit meerdere geïnteresseerde clubs.

Voor Mark Evers wordt ARC zijn eerste club waar hij langer dan drie jaar werkzaam is. ,,Naarmate je ouder wordt ligt het meer voor de hand om langer bij een club te blijven. Dat kan vanwege mijn ervaring. Als beginnend trainer had ik maar één kunstje", zegt Evers, oud-trainer van HFC Kennemerland, HFC Edo, ODIN'59 en Swift, met een lach. 

,,Het bevalt me gewoon goed bij ARC. Ik heb er zelfs vrienden gemaakt. Mijn familie voelt zich thuis bij de club. Binnen alle geledingen van de club beviel de samenwerking goed. Ook de spelers waren extreem positief."

Quote

Ondanks de beperkte mogelijkhe­den gaat het heel goed

Ondanks de positieve geluiden ging Evers wel op gesprek bij derdedivisionisten FC Lisse en DOVO. ,,Na drie jaar moet je goed nadenken of het een keer tijd is voor iets anders", reageert Evers. 

,,Toevallig toonden dit jaar veel clubs interesse, maar ik heb alleen met FC Lisse en DOVO gesproken. Ik streef het hoogste niveau na, maar ik ben voor mijn gevoel nog niet klaar bij ARC. Ooit wil ik trainer van FC Lisse worden. Ik heb al regelmatig met de club gesproken. Ook nu was het een serieuze optie, maar het gevoel was niet perfect. Ook zij waren niet honderd procent overtuigd. Ik gaf aan dat ik na een goed gesprek niet zomaar alles wat ik heb bij ARC achter me laat. Daar hebben clubs moeite mee." 

Voor de oefenmeester is niveau niet doorslaggevend. ,,Er zit niet veel verschil tussen de hoofdklasse en derde divisie. Sterker nog, in de vierde klasse werken trainers die fanatieker en prestatiegerichter zijn dan trainers die ik ken in de tweede en derde divisie. Toch is het voor hen lastig om ertussen te komen, omdat er op hoog niveau vaak naar de naam wordt gekeken."

Doelstelling

Evers kent tot nu toe uitstekende jaren in Alphen. In zijn eerste jaar liep de Alphense Racing Club promotie naar de hoofdklasse via de nacompetitie mis, maar slaagde daar vorig seizoen wel in. 

,,De doelstelling is echter nog niet behaald en dat is van ARC een stabiele hoofdklasser maken. We zijn verder dan verwacht in drie jaar tijd, maar we zijn nog geen stabiele hoofdklasser. Daarvoor moet je eerst twee seizoenen laten zien dat je niet in de problemen komt. Ook de organisatie moet klaar zijn voor dit niveau. Ondanks de beperkte mogelijkheden gaat het heel goed. De organisatie staat als een huis, met de huidige technische commissie, het bestuur, beleidsplan, de scouting en jeugd op hoog niveau. Jeugdspelers als Tren Drexhage en Tjerk Ligtvoet doen niet veel onder voor jongens die al lang meelopen.’’

,,We zijn bij ARC realistisch", gaat Evers verder. ,,We weten goed wat er mogelijk is en wat niet kan. Ik heb een hekel aan Calimero-gedrag. Je moet jezelf niet kleiner voordoen dan je bent. Toch kunnen wij niet tippen aan het budget van bijvoorbeeld Spijkenisse.’’

,,Meer clubs zouden ons model moeten volgen. Wij bieden spelers een gezellige sfeer en een goed niveau. Premies en onkostenvergoedingen lopen al snel in de cijfers. Bij ARC zijn alle randvoorwaarden gemaximaliseerd, met een trainingskamp, etentje, sportkleding en avondje uit. Het draait bij ARC om de eigen jeugd. Verder kijken we naar eventuele versterkingen uit de regio. Het eerste wat wij duidelijk maken bij mogelijke nieuwe spelers is dat wij alleen reiskosten betalen. Dan zeg ik er wel bij: verder is het plaatje perfect. Het zal je aan niets ontbreken."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195