Volledig scherm
Menno Moerdijk van Nicolaas Boys (r) in actie tegen Sander Gelmers van WVC tijdens het seizoen 2017-2018. © Orange Pictures

Menno Moerdijk: ‘Met mijn goal heb ik het laatste zetje gegeven’

‘Good old’ Menno Moerdijk was met zijn doelpunt in blessuretijd goud waard voor zondag-derdeklasser Nicolaas Boys. De 37-jarige aanvaller keerde terug na blessureleed en maakte de 0-1 tegen SJZ, waardoor de Nieuwveners zich plaatsten voor de derde klasse hoog.

Had je je herstel zo ingericht dat je op het juiste moment terug was?
Moerdijk: ,,Ja, ik wilde deze wedstrijd tegen SJZ graag op de bank beginnen. Dit is mijn eerste wedstrijd van het dit seizoen nadat ik eind vorig jaar een hielblessure opliep. Meerdere artsen wisten niet goed wat zij ermee moesten. Het was een nogal vage blessure. Door rust is het uiteindelijk genezen. Vanaf nu ga ik het rustig opbouwen.”

Had je verwacht om direct een belangrijke rol op je te kunnen nemen?
,,Het is leuk om meteen belangrijk te zijn, maar dat kon door de rest van het team. Zij hebben ervoor gezorgd dat wij nog kans maakten op de derde klasse hoog. Ik heb met mijn goal alleen het laatste zetje gegeven.”

Jouw treffer was je 193ste goal in de competitie. Ga je de 200 halen?
,,Dat zou mooi zijn, maar ik ben al blij dat ik terug ben. Een half jaar geleden had ik dat niet verwacht. Het is een gekke competitie, maar we gaan voor promotie naar de tweede klasse. Daar was deze talentvolle groep vorig seizoen ook al dichtbij. Maar of ik er volgend jaar ook bij ben, durf ik nu nog niet te zeggen.”

Quote

Of ik er volgend seizoen ook bij ben, durf ik nu nog niet te zeggen

Menno Moerdijk, Nicolaas Boys

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken? Schrijf je hier in!