Volledig scherm
Hazerswoudenaar Thomas van Wetten debuteert in april als profbokser. © Peter Franken

Nieuw boksgala in Alphen met profs

Boxing Club Alphen van Jillus van den Heuvel en Hans de Bruijn, de Goudse organisator van het Ben Bril Gala in het Amsterdamse theater Carré, slaan de handen ineen en houden op zaterdag 18 april in Alphen een topboksgala met profs en amateurs.

Plaats van handeling is sportcentrum Nieuwe Sloot. ,,Alphen krijgt er weer een topsportevenement bij'', zegt De Bruijn. ,,Uniek is dat twee boksers uit de regio hun profdebuut maken."

Waddinxvener Dave Zwanenburg en Thomas van Wetten uit Hazerswoude-Dorp komen als prof in de ring. Van Wetten behaalde successen als kickbokser en Zwanenburg staat bekend om zijn aanvallende stijl. ,,Beiden zijn lid van Boxing Club Alphen'', laat trainer Van den Heuvel weten. ,,Jongens die het publiek op de banken weten te krijgen. Door het organiseren van het gala kunnen we Van Wetten en Zwanenburg als prof presenteren. Ze zijn al maanden hard in training om op 18 april zo goed mogelijk voor de dag te komen."

Hoofdpartij

De topper van Boxing Club Alphen, Jan Julius Humme uit Bodegraven, bokst de hoofdpartij in Nieuwe Sloot. Humme was finalist van de Grote Prijs van Amsterdam in Carré maar verloor op 30 november in Alphen tijdens het boksgala van Teus de Kruyf. Daarom is hij uit op revanche. Over de amateurpartijen is nog weinig bekend, maar Jillus van den Heuvel wil graag zijn talent Levi Klomp in de ring brengen.