Volledig scherm
Bij Zwammerdam deed Rogillio Swaalep pas de laatste twee wedstrijden mee. © Orange Pictures

Nieuwkomer Rogillio Swaalep voelt zich op zijn gemak bij Zwammerdam

RegiosportZwammerdam presteert vooralsnog moeizaam. De zaterdag-derdeklasser begon het seizoen met een zege, maar behaalde in de vijf daaropvolgende wedstrijden slechts twee punten. Desondanks geniet nieuweling Rogillio Swaalep van het voetballen voor Zwammerdam. ,,De mensen zijn hier zo aardig", zegt de 20-jarige aanvaller uit Boskoop, die met Zwammerdam in 3A elfde staat.

Onlangs vierde Zwammerdam haar zeventigjarig jubileum. Een gezellig feest dat indruk maakte op nieuwkomer Rogillio Swaalep. ,,De sfeer was echt geweldig", zegt de spits. ,,Iedereen vroeg aan me hoe ik het bij de club vind en toonde echt interesse. En dat terwijl ik veel mensen die dat vroegen niet eens kende. Zwammerdam is sowieso een geweldige club. Het is meer dan een club. Ik ben zo goed opgevangen. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt en doet veel met me. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor."

Quote

Het doel is weliswaar handhaving, maar ik denk persoon­lijk dat er echt meer in zit

Rogillio Swaalep

Zwammerdam is al de vijfde club in de nog prille voetbalcarrière van Swaalep. Na te zijn begonnen in de jeugd van Floreant kwam hij later ook uit voor jeugdteams van ARC en Alphense Boys. Bij laatstgenoemde club besloot hij te vertrekken toen hij kon overstappen naar de A-jeugd. ,,Achteraf een heel domme keuze. Ik had toen geen plezier meer in het spelletje, maar had moeten blijven. Wie weet op wat voor niveau ik dan nu had gespeeld.”

Swaalep keerde terug bij Floreant. Maar nadat de zondagtak ophield te bestaan, kwam hij zonder club te zitten. Vorig seizoen droeg hij het shirt van zondag-tweedeklasser ONA. Hoewel hij het in Gouda naar zijn zin had, besloot hij om het bij één seizoen te laten. ,,Een goede vriend van mij die bij Zwammerdam ging spelen, Jordy l'Ami, vroeg me of ik hier ook wilde komen voetballen. De club kende ik nog niet, maar eigenlijk leek het me wel wat."

Dipje

Van zijn overgang heeft Swaalep dus nog geen seconde spijt gehad. Hij geniet van de gezelligheid van de dorpsclub en voelt zich deel uitmaken van het team. Toch duurde het even voordat hij in de basisopstelling verscheen. ,,Pas de laatste twee wedstrijden deed ik mee, omdat ik daarvoor even persoonlijk in een dipje zat. Nu gaat het beter. Het is nog wel wennen voor me en ik vind dat ik matig presteer, ondanks dat ik zaterdag (2-1 verlies tegen BSC'68, red.) voor het eerst heb gescoord. Ik moet me meer laten gelden, moet opstaan. Maar ik denk dat dat nog tijd nodig heeft. Ik heb er ook vertrouwen in dat dat gaat komen. Ook vertrouw ik erop dat we snel punten gaan pakken. We hebben met Jack Harmsen een heel goede trainer. Hij is ook nieuw bij de club. De spelers hebben veel potentie. Het doel is weliswaar handhaving, maar ik denk persoonlijk dat er echt meer in zit. Dan wordt het wel tijd dat we als team gaan strijden en punten gaan pakken. Zelf hoop ik alles uit mezelf te halen, want naar mijn idee doe ik dat nu niet volledig en kan ik eigenlijk hoger spelen. Het belangrijkste is dat ik nu veel plezier heb, dan ga ik vanzelf beter presteren. En het team ook. Daar ben ik van overtuigd."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.