Volledig scherm
Frank Veelenturf (rechts) verruilt Nieuwkoop voor Alphia. © Orange Pictures

Nieuwkoop-spits Veelenturf vertrekt: 'Belangrijk dat ik plezier ga hebben'

Even vragen aanEen klein jaar geleden maakte Frank Veelenturf de overstap van Bodegraven naar Nieuwkoop. De 27-jarige spits had zin in zijn avontuur bij de zaterdag-derdeklasser, waar hij eerder ook al actief was in het zondagelftal. Op De Dulen liep het voor Veelenturf niet zoals gehoopt. Na één seizoen trekt de aanvaller de deur bij Nieuwkoop achter zich dicht, na de zomer komt hij uit voor competitiegenoot Alphia.

Waarom verlaat je Nieuwkoop na dit seizoen?

,,Voorheen speelde ik ook bij Nieuwkoop, toen op zondag. Ik had gedacht er nu ook weer veel plezier uit te halen, maar dat is eigenlijk niet gelukt. Daarvoor kan ik niemand bij Nieuwkoop de schuld geven. Er is buiten het veld eigenlijk te weinig een klik met de spelers. Daarom heb ik besloten om straks te vertrekken."

Hoe ben je uitgekomen bij Alphia?

,,Die club had een jaar geleden ook al interesse, maar speelde toen nog in de vierde klasse en op dat niveau wilde ik niet spelen. Dat er uiteindelijk werd gepromoveerd naar de derde klasse was best een verrassing. Ze doen het dit seizoen erg goed. Wat voor mij belangrijk is is dat ik er plezier ga hebben. Dat zal wel lukken, want ik ken een aantal spelers al lang en kijk er erg naar uit om er te gaan spelen. Op een hoger niveau zal ik niet gaan uitkomen, dit is mijn niveau. Daarnaast heb ik twee jonge kinderen, dat kost ook tijd. Bij Alphia zal ik op mijn plek zijn."

Wat verwacht je van de laatste wedstrijden van het seizoen?

,,Eigenlijk speelt Nieuwkoop nergens meer om. Door werk kan ik er de laatste wedstrijden van de competitie niet bij zijn. Waarschijnlijk heb ik mijn laatste wedstrijd voor Nieuwkoop dus al gespeeld, of er moet iets geks gebeuren en we halen alsnog de nacompetitie. Maar die kans is klein."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.