Annemiek van Vleuten reed vorig jaar mee tijdens de Kiremko Nacht van Woerden.
Volledig scherm
Annemiek van Vleuten reed vorig jaar mee tijdens de Kiremko Nacht van Woerden. © Marnix Schmidt

Pas volgend jaar weer een Kiremko Nacht van Woerden

Het is voor de tweede keer in de historie van de Kiremko Nacht van Woerden dat deze landelijk bekende veldrit niet doorgaat. De organisatie vindt het niet verantwoord de rit op 20 oktober door te laten gaan, vanwege mogelijke coronabesmettingen. Er wordt gekeken naar een alternatief programma. Ook het doorgaan van de Koeiemart is niet waarschijnlijk.

In 2006 ging de veldrit niet door om alle energie te richten op het Nationaal Kampioenschap in het wijkpark Molenvliet. Hoofdsponsor Kiremko laat weten tot en met de editie van 2024 aan de rit te verbonden te willen blijven.

De Stichting Wielerronde Woerden heeft in overleg met de gemeente Woerden, de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) en de hoofdsponsors Kiremko en BluePrint Automation het besluit tot afgelasting genomen. 

Voorzitter van de Stichting Wielerronde Woerden Arjan van der Horst: ,,Wij richten ons nu op de volgende editie in 2021. We onderzoeken nu een mogelijk alternatief programma later in het najaar.” 

Of de Koeiemart door gaat, is erg twijfelachtig, zegt een woordvoerster van de gemeente Woerden. Een definitief besluit volgt eind juni. Dan is er naar verwachting meer duidelijk over de maatregelen die na 1 september gelden. Het is dan nog de vraag of evenementen zoals de Koeiemart, waar 25.000 bezoekers op afkomen, mogelijk zijn, stelt de gemeente. 

In samenwerking met indebuurt Woerden