Volledig scherm
PREMIUM
Pim van der Meer heeft afscheid genomen als voorzitter van DOSR. © Merel Klijzing

Pim van der Meer (DOSR) blikt terug op periode als voorzitter

Pim van der Meer (65) was twaalf jaar voorzitter van DOSR (Roelofarendsveen) en is twee weken geleden opgevolgd door Erik van Rijn. Van der Meer is een clubman pur sang die nu doorgaat als bestuurslid gemeentezaken.

Quote

Ik durf te zeggen dat negentig procent van mijn werk als voorzitter relatief eenvoudig was

Pim van der Meer

Als je vanaf de Alkemadelaan een blik werpt richting het complex van DOSR, valt onmiddellijk op hoe mooi breed de entree van de voetbalclub is. Dat is het werk van Van der Meer, die ooit op het gemeentehuis krachtig vroeg om een nieuwe entree en het kunststukje als zijn beste prestatie als preses van DOSR beschouwt. Altijd nog wanneer hij het terrein van de zondagtweedeklasser DOSR opwandelt, wordt hij overvallen door een gevoel van tevredenheid. ,,Er is niemand die nog kan beweren dat hij de club niet weet te vinden'', merkt de onlangs afgetreden voorzitter lachend op.

Toen Van der Meer twaalf jaar terug aantrad in zijn functie, nam hij zich ten doel een tweedeklasser van DOSR te maken. Het was een missie waarin hij slaagde, niet in de laatste plaats door de assistentie van een fors leger vrijwilligers. ,,Als de club ergens nooit over te klagen heeft gehad, dan is het over de hulp van vrijwilligers", vervolgt Van der Meer. ,,Van sommige clubs hoor je verhalen dat het behelpen is op dat vlak, maar DOSR kent dat probeem gelukkig niet. Momenteel zijn er zo'n tweehonderd mensen die zich op vrijwillige basis verdienstelijk maken voor de club. Tel daarbij op de driehonderd donateurs en de 450 leden van de supportersvereniging, en je snapt dat we steun voldoende hebben.''