Volledig scherm
PREMIUM
Hazerswoudenaar Robert Swart is volgend seizoen trainer van NSV'46. © Orange Pictures

Robert Swart na de zomer trainer bij NSV’46: ‘het is een stap vooruit’

De selectie van NSV'46 staat volgend seizoen onder leiding van Robert Swart (49). De Hazerswoudenaar komt over van vierdeklasser Zevenhoven en is ingenomen met zijn stap naar de volgende dorpsclub.

Quote

We hebben twee mooie gesprekken gevoerd en na het tweede onderhoud kreeg ik positief bericht van Geerlof

Robert Swart

Robert Swart is in het dagelijks leven een accountmanager die gespecialiseerd is op het gebied van magazijninrichtingen. Hij bezit de luxe soms thuis te kunnen werken, waar hij offertes opmaakt en hier en daar een zakelijk belletje pleegt. Ondertussen dwalen zijn gedachten soms af naar het voetbalveld, dat andere gebied waarop Swart zich zeer thuis voelt. ,,Ik heb echt heel veel zin om bij NSV'46 te gaan beginnen", licht hij toe.

De bijna 50-jarige trainer is momenteel bij Zevenhoven assistent van Chris Snatersen bij het eerste elftal. Bij NSV'46 zal Swart zelf eindverantwoordelijk zijn voor de hoofdmacht. ,,Het is een stap vooruit dus", vervolgt de man die als voetballer bij Hazerswoudse Boys opgroeide en daar ook met het trainersvak in aanraking kwam. ,,Ik heb inmiddels best veel ervaring als trainer, kan ik wel zeggen. Bij Hazerswoudse Boys heb ik veel jeugdteams getraind en deed ik drie jaar het tweede elftal. Bij Zevenhoven, ben ik pas een seizoen als assistent aan de slag. Maar ik heb denk ik genoeg in huis om ook een eerste elftal te kunnen begeleiden. Bij Hazerswoudse Boys verzorgde ik ook al geregeld trainingen en wedstrijdbesprekingen van het eerste."

Groene Hart