Volledig scherm
PREMIUM
Scheidsrechter Manoj Rampersad is na een opstootje in gesprek met Djimmy Wagter (m) en VUC-speler Burak Sarican. © ORANGE PICTURES

Spelregelwijzigingen voetbal: Meer duidelijkheid, sneller spel, maar discussies blijven bestaan

Voor aanvang van dit seizoen heeft de KNVB nieuwe spelregels toegepast in het (amateur) voetbal. Trainers Patrick de Ruijter (Kamerik) , Bert Potuyt (RVC'33) en spelers Derek Prins (ARC) en Djimmy Wagter (ROAC) geven hun mening over spelregelswijzigingen. 

1. Een speler moet bij een wissel het veld verlaten via de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn.

Patrick de Ruijter: ,,De scheidsrechters letten daar helemaal niet op. Ik kan me niet herinneren dat dit seizoen een speler via de doel- of zijlijn het veld afging.”
Bert Potuyt: ,,Het geeft meer rust. Voorheen ontstonden er vaak irritaties bij een achterstand als de wissel te lang duurden.”
Derek Prins: ,,Ik ben niet zo goed op de hoogte van de nieuwe regels en deze aanpassingen is me eerlijk gezegd nog niet opgevallen. Maar als ik het zo hoor, klinkt het top.”
Djimmy Wagter: ,,Voorheen was het zo: bij een voorsprong ging je stiekem ergens bij de cornervlag staan als je zag dat je gewisseld zou worden. Daarna moest je zo'n zestien man langs en was je zo anderhalve minuut verder. Nu wordt het spel sneller hervat."

In samenwerking met indebuurt Gouda