Volledig scherm
De volleybalwedstrijd tussen ZHV en Dynamo werd gestaakt omdat de vloer te glad was. © Orange Pictures

Spoedmaatregelen voor gladde vloer Swanla na gestaakte volleybalwedstrijd: spelen kan weer

Er kan waarschijnlijk zaterdag weer gespeeld worden door het eerste team van volleybalvereniging ZVH in sporthal Swanla in Zevenhuizen. Dat maakte wethouder Jan Verbeek van de gemeente Zuidplas dinsdagavond in de gemeenteraad bekend. Zuidplas heeft spoedmaatregelen getroffen tegen de te gladde sportvloer.

,,Waardeloos en vervelend dat dit is gebeurd”, blikte Verbeek terug op het staken van het duel tussen ZVH en Dynamo, afgelopen zaterdag, vanwege een te gladde, natte vloer. Oorzaak is volgens Verbeek de combinatie van een aantal bijzondere natte dagen en veel publiek in de hal (zo’n 500 toeschouwers). ,,Maar dat mag geen excuus zijn.”

VVD en CDA hadden de wethouder gevraagd meteen maatregelen te treffen om daar iets aan te doen. Dat laatste is ook gebeurd. Voor de korte termijn kwam Verbeek met twee oplossingen. ,,De verwarming in de zaal moet een aantal dagen hoger staan en daarnaast moest een condensatiedroger worden aangeschaft”, aldus de wethouder, die maandag al overleg voerde met beheerder de stichting Swanla en bestuurders van ZVH. Swanla kon dat laatste niet betalen, maar de gemeente heeft de aanschaf voor haar rekening genomen. ,,Onze inzet is dat er zaterdag weer gespeeld kan worden.”

Dispensatie 

Verbeek benadrukte dinsdagavond wel dat breedtesport in Zuidplas prioriteit heeft. ,,Maar waar mogelijk willen we topsport ook faciliteren.”

Voor de langere termijn wil Verbeek daar ook in de komende Sportnota met plannen voor nieuwe accommodaties rekening mee houden. Al ziet hij een aparte sporthal voor topsport er niet komen. Ook al is de huidige hal waar ZVH volleybalt niet hoog genoeg en speelt de ploeg daar nu met dispensatie van de volleybalbond.

In samenwerking met indebuurt Gouda