Volledig scherm
Claudia van den Heiligenberg. © PRO SHOTS

Van den Heiligenberg krijgt volgende week afscheid van Oranje

Oud-international Claudia van den Heiligenberg (32) neemt dinsdagavond, voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Ierland in Nijmegen, afscheid van Oranje en het publiek. De voetbalster speelde 97 interlands voor de Nederlandse ploeg en kwam in die reeks acht keer tot scoren.

Van den Heiligenberg had de laatste jaren te maken met diverse blessures, waardoor ze niet in beeld was voor het gewonnen EK afgelopen zomer in eigen land. De linksbenige voetbalster uit Roelofarendsveen moest ruim twee jaar geleden vanwege een knieblessure op het laatste moment afhaken voor het WK in Canada.

De Zuid-Hollandse debuteerde op 7 september 2005 als speelster van RCL uit Leiderdorp voor het Nederlands vrouwenteam. Haar laatste interland was op 25 januari 2016 tijdens de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Denemarken.
Van den Heiligenberg werd vier keer kampioen in Nederland, waarvan drie keer met AZ. Ze speelde ook voor Telstar, Ajax en de Duitse club USV Jena.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'