Volledig scherm
PREMIUM
Ilounga Pata ondertekende deze week een profcontract bij het Engelse Huddersfield Town. © Ilounga Pata

Voetballer van Alphense Boys gaat voor kans als prof bij Engelse club

RegiosportHet is de ultieme jongensdroom om ooit voor een profclub uit te komen. Die droom wordt voor Ilounga Pata (18) werkelijkheid. Het Engelse Huddersfield Town neemt de jeugdspeler van Alphense Boys over en Pata probeert via die weg te slagen in het profvoetbal. ,,Ik ben hier erg blij mee", vertelde de jongeling.

Quote

Nadat ik bij ADO werd wegge­stuurd heb ik wel het geloof behouden dat ik bij een profclub zou kunnen belanden

Ilounga Pata

Een eerder avontuur bij ADO Den Haag liep niet uit op dat waar Pata op had gehoopt. Hij werd weggestuurd en keerde weer terug bij Alphense Boys. Een jaar lang hard trainen en werken aan de progressie die hij moest doormaken om in aanmerking voor een profcontract te kunnen komen, hebben uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. ,,Dit jaar heb ik enorm in mijzelf geïnvesteerd door extra te trainen. Daarnaast zat ik bij het management Prestige Sports. Zij hebben via hun contacten een stage kunnen regelen bij Huddersfield Town", aldus de jongeling.

De indruk die Pata achterliet bij de club uit de Championship, het tweede Engelse profniveau, was dermate goed dat Huddersfield spijkers met koppen sloeg. Het komende jaar zal Pata zijn wedstrijden in het hoogste jeugdteam gaan spelen afgewisseld met wedstrijden bij de reserves. ,,Het is echt heel erg mooi dat ik mijn eerste profcontract heb getekend. Nadat ik bij ADO werd weggestuurd heb ik wel het geloof behouden dat ik bij een profclub zou kunnen belanden. Daarom heb ik ook extra hard getraind. Als je iets wil bereiken moet je er eerst in geloven en daarnaast keihard voor werken."