Het veld van voetbalvereniging Bodegraven.
Volledig scherm
Het veld van voetbalvereniging Bodegraven. © Pim Mul

VV Bodegraven boos over plannen om velden en kantines te ruilen: ‘Alsof je een Audi ruilt voor een Lada’

Voetbalvereniging Bodegraven is boos over de plannen om de voetbalvelden te herverdelen. De honderdjarige club vreest dat dat de doodsteek is voor de vereniging.

De Bodegraafse voetbalclubs Esto en Rohda’76 kampen met ruimtegebrek en Bodegraven heeft een overcapaciteit. Het college van b en w van Bodegraven-Reeuwijk komt daarom met een voorstel om de Bodegraafse voetbal- en hockeyvelden te herverdelen. 

Het idee is dat het hockeyveld van de HCRB, dat naast Esto en Rohda ligt, een kunstgrasvoetbalveld wordt. De hockey kan verhuizen naar het veld van vv Bodegraven totdat er een nieuw veld komt aan de Reeuwijkse Hout. Hierdoor zijn alle voetbalclubs geconcentreerd aan de oostelijke kant van de Goudseweg en de drie voetbalclubs kunnen gebruikmaken van elkaars velden. 

Ook het ruilen van accommodaties, zoals die van vv Bodegraven en HCRB wordt genoemd als optie. Uiteindelijk kan er woningbouw komen op de velden van vv Bodegraven.

Die club voelt zich overvallen door de plannen. Voorzitter Jan de Wit spreekt in een memo aan het college over een messteek in de rug en vindt dat het college met dit voorstel ‘bewust kiest voor het inzetten van het opheffen van vv Bodegraven.’ 

‘Audi voor een Lada’

Penningmeester Rob Schouten sprak recent in bij de gemeenteraad om de zorgen kenbaar te maken. Hij zet grote vraagtekens bij het ombouwen van een hockey- tot voetbalveld, omdat dat veel kleiner is. Volgens de vereniging is er geen ruimte voor dug-outs, publiek of zelfs een cornervlag. Het voorstel om de accommodatie te ruilen met dat van de hockeyclub, noemde Schouten ‘alsof je een nieuwe Audi ruilt voor een oude Lada.’

Volgens de club is er niets gedaan met hun voorstellen en het feit dat de vereniging wil groeien. ,,Het heeft geen draagvlak, is praktisch niet uitvoerbaar, niet toekomstbestendig en brengt het hoge kosten met zich mee.”

De commissie Bestuur en Financiën vergadert woensdag over het onderwerp.