Volledig scherm
Sam Wagensveld.

Wagensveld wil 'zo snel mogelijk revanche'

Het zit bokser Sam Wagensveld nog steeds dwars dat hij de Nederlandse titel aan Delano James moest laten. ,,De uitslag had ook andersom kunnen zijn", blikt de Boskoper terug. ,,Maar de jury besliste in het voordeel van James. Daarom wil ik zo snel mogelijk revanche nemen."

De kans is groot dat Wagensveld zijn opponent treft tijdens het toernooi om de Eindhoven Box Cup, waar van 17 tot 20 oktober om gestreden wordt. In 2017 en 2018 behoorde Wagensveld tot de uitblinkers in Eindhoven.

Teus de Kruyf, organisator van het Alphense Boksgala dat op 30 november wordt gehouden, heeft al ingespeeld op de revanchegevoelens van Wagensveld. De partij van Wagensveld met James prijkt bovenaan de affiche. ,,Ik kijk er naar uit en ik ben er al klaar voor", reageert Wagensveld. ,,Qua kracht heb ik vorderingen gemaakt. Bij mijn club De Voltreffer in Nieuwegein heb ik worsteltrainingen gevolgd. Dat heeft me goed gedaan."

Maar eerst opent hij volgende week zijn seizoen in het Duitse Chemnitz. Zijn schema loopt door tot het NK in januari 2020. Daarna last Wagensveld een pauze in om af te studeren.

Uiteindelijk zijn de Olympische Spelen van 2024 in Parijs het grote doel. ,,Zeer belangrijk dus om de zwaarweltertitel tot 69 kg in bezit te krijgen", aldus Wagensveld. ,,Met dat kampioenschap op zak krijg ik de kans om aan EK's en WK's mee te doen.”