Volledig scherm
FC Oudewater-trainer Harry Akkermans. © Herman Dingler

'We zetten alles op winst in periode'

Even vragen aanFC Oudewater zette in 3D (West I) alles op de winst in de derde periode. Na de 3-2 nederlaag die de ploeg van trainer Harry Akkermans zaterdag leed bij DOSC, kan er een streep door die ambitie. Het gat met de concurrenten is simpelweg te groot.

Is dat een flinke teleurstelling voor jullie? 
Akkermans: ,,Zeker, we zijn heel teleurgesteld. We zetten alles op winst in deze periode, maar kunnen wel concluderen dat het seizoen er nu voor ons op zit. DOSC en wij hadden voor deze wedstrijd evenveel punten. De verliezer zou afhaken."

Hing een nederlaag in de lucht?
,,Nee, eigenlijk zag het er niet naar uit dat we zouden verliezen. We kwamen op voorsprong en waren beter, maar vlak voor rust scoorden zij twee keer. Na de pauze werd het nog wel 2-2, maar nadat zij twintig minuten voor tijd weer op voorsprong kwamen konden we niet meer terugkomen.''

Daarmee komt een einde aan jullie ambitie voor dit seizoen, terwijl jullie een jaar terug de nacompetitie haalden in West II. Is West I sterker?
,,Mensen zeggen vaak dat West II sterker is, maar naar mijn idee zijn de districten zeker even sterk of misschien is West I zelfs wel iets sterker. Wij zijn gewogen en te licht bevonden. We gaan nu het seizoen uitspelen. Als we er berekeningen op loslaten, hebben we nog wel kans, maar ik geloof er niet meer in.''

In samenwerking met indebuurt Woerden