Volledig scherm
André Looij op het podium (r) van de Ster van Zwolle. Na die derde plek kende de Vinkevener weinig successen. © Orange Pictures

Wielrenner André Looij uit Vinkeveen wil zich weer laten zien op het NK

RegiosportVoormalig beroepsrenner André Looij uit Vinkeveen maakte begin dit jaar de overstap naar het Chinese Taiyan Miogee Cycling Team én naar de Haagse verenigingsploeg HSK Trias Mooi Jong. Na een verdienstelijke derde plaats in de Ster van Zwolle verging het de sprinter, die als nieuweling en junior een veelwinnaar was, minder succesvol.

Quote

Onder moeilijke omstandig­he­den reed ik vier dagen op kop voor Jeroen

André Looij

Valpartijen in de Dorpen-omloop Rucphen en in de aanloop naar de Tour of Taiyuan remden de prestaties van Looij. Het duurde enige tijd voor hij weer op volle kracht kon trainen. Onlangs moest het in de Tour of Filipinas voor Looij gebeuren. Daar fietste hij zich in het zweet om ploegmaat Jeroen Meijers naar de eindoverwinning te loodsen. Zelf stapte de Vinkevener op de voorlaatste dag noodgedwongen af. ,,Onder moeilijke omstandigheden reed ik vier dagen op kop voor Jeroen", vertelt Looij over de Tour of Filipinas. ,,Bij temperaturen van boven de veertig graden met een luchtvochtigheid van 90 procent. Drukkend heet. Leuk voor een vakantie, maar niet om te wielrennen."

Diarree

Looij kwam een dag voor het einde niet op tijd binnen en moest de wedstrijd verlaten. ,,In die rit moest veel geklommen worden", legt Looij uit. ,,Klimmen is bepaald niet mijn specialiteit. Bovendien kreeg ik problemen met mijn maag en kreeg ook nog last van diarree. Toen kwam ik helemaal niet meer vooruit. Ik heb een dag later wel de eindoverwinning van Jeroen kunnen vieren. Bijzonder knap van hem."

Massasprint

De laatste overwinningen van Looij dateren van 2018. Toen won hij in het shirt van Monkey Town de Deense Himmerland Rundt en de Belgische Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. Looij richt zich nu op het Nederlands kampioenschap op 30 mei in Ede. ,,Daar wil ik wel weer eens wat laten zien", zegt hij vastberaden. ,,Maar het zal niet meevallen om te knokken tegen de grote blokken van Jumbo-Visma en Roompot. Ik hoop stiekem op een massasprint."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden