Sportschool N'Joy
Volledig scherm
Sportschool N'Joy © Privéfoto sportschool N-Joy

Zo blijven sportscholen creatief: fitnessapparatuur uitlenen aan leden

De sportscholen in de regio hebben moeten stoppen met de 1-op-1-trainingen. Maar ze zitten niet bij de pakken neer en blijven creatief zoeken naar andere manieren om hun klanten de komende weken van dienst te kunnen zijn.

Zo heeft de Bodegraafse sportschool N-Joy nu het idee opgevat om fitnessmateriaal uit te lenen aan haar leden. Hiervoor moeten ze dan wel een borg betalen. Het materiaal, bijvoorbeeld een spinningfiets, wordt thuis gebracht en weer opgehaald. Volgens de gemeente Bodegraven is het uitlenen van toestellen en fitnessmateriaal, zover nu bekend, niet verboden. ,,Maar we wachten het even af,‘’ reageert een medewerker.

In eerste instantie kon de gemeente Bodegraven ook leven met de 1-op-1-trainingen, maar de veiligheidsregio Hollands Midden stak hier vrijdag een stokje voor: sportscholen  en  fitnesscentra moeten vanwege het coronavirus gesloten blijven.

Online-trainingen

Vanaf dat moment moest Bodegraven, dat de overheid ervan beschuldigde niet duidelijk te zijn, wel optreden. De gemeente is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is, laat een medewerker weten. Ze is zaterdag speciaal gaan kijken bij N-Joy of die de 1-op-1-trainingen wel had afgeblazen. Dat was het geval, aldus de medewerker. Op haar Facebookpagina zegt N-Joy ook dat er met de omstreden trainingen is gestopt.

Ook de gelijknamige sportschool in Schoonhoven hoorde vrijdag dat ze na 1,5 week moest stoppen met de persoonlijke fitnesstraining. Eigenaar Erwin Lagcher (foto) beperkt zich nu tot het slechts aanbieden van online-trainingen. Hij  vindt dit wel jammer. ,,Ik heb liever interactie met de leden zelf dan dat ik thuis opgehokt zit.” Hij benadrukt dat hij vrijdag een goed gesprek heeft gehad met de gemeente. ,,We hebben nu duidelijkheid.”