Volledig scherm
Shantykoor Horizon uit Spijkenisse. © ad

Lezers tonen massaal bijval voor gemengd shantykoor uit Spijkenisse

Lezers van AD.nl tonen massaal bijval voor het gemengd koor Horizon uit Spijkenisse dat niet welkom is op het 'mannelijke' Shantyfestival in die plaats. 86 procent vindt dat ook koren met vrouwen moeten worden toegelaten.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nissewaard zei woordvoerder Arno Oomen van het succesvolle festival dat alleen mannenkoren welkom zijn om zeemansliederen te zingen. Dat heeft de stichting die het festijn elk jaar in oktober in het Spijkenisser centrum houdt officieel vastgelegd.

Het gemengd koor met 43 leden, onder wie tien mannen, wil toch graag optreden in eigen stad en hoopt dat de regels kunnen worden aangepast.

Veel lezers van AD.nl zijn het daar absoluut mee eens. ,,Pure discriminatie en niet meer van deze tijd'', noemt Ineke Wander de houding van de organisatie. ,,Wat een flauwekul. Laat iedereen ook van dit koor genieten'', sluit Hetty Keijzer zich daarbij aan. ,,Heel erg dit'', schrijft Michelle van der Horst. ,,Mannen en vrouwen zijn anno 2020 gewoon gelijk, kunnen ook schipper zijn en lekker zingen.''

Wel welkom

De organisatie van een ander Shantykorenfestival in de Spijkenisser wijk Maaswijk heeft Horizon gisteren al uitgenodigd daar mee te komen doen. ,,Wij willen die vrouwen er heel graag bij hebben. Ze zijn bij ons van harte welkom'', zegt Ron Kok van SDS Events.

Voorzitter Nel van Hengel van Horizon is blij met alle steunbetuigingen. Ze praat binnenkort met cultuurwethouder Léon Soeterboek of hij kan helpen de regels te veranderen.