Volledig scherm
Het Hantykorenfestival wilde alleen mannen, geen vrouwen. Na de commotie hierover is besloten per direct te stoppen © john de pater

Organisatie stopt met Shantyfestival na ophef over vrouwen

De organisatie van het Shantyfestival in het Spijkenisser centrum heeft per direct de stekker uit het evenement getrokken. Dat is vanavond bekendgemaakt. De veertiende editie zou in oktober zijn.

Vorige week ontstond veel ophef over het weigeren van een gemengd shantykoor dat graag ook zeemansliederen wilde zingen tijdens het traditionele festiva. Organisator Arno Oomen wees het verzoek van de voorzitter en PR-vrouw van het koor Horizon tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nissewaard resoluut af.

Van meet af aan zijn volgens hem alleen mannelijke koren welkom. Dat is destijds zo vastgelegd. Volgens de organisatie worden vrijwilligers  sinds publicaties over die stellingname soms fel bejegend. Ook kwam het standpunt van de organisatie Oomen op veel kritiek op sociale media te staan. Daarop is besloten om te stoppen en andere mensen de gelegenheid te geven zo’n festival in het centrum te organiseren.