Volledig scherm
Van de Kant: ,,Niks meer van PvdA gehoord.'' © AD

Uit de PvdA-fractie gestapte Kim van de Kant keert nog niet terug in gemeenteraad

De uit de PvdA-fractie gestapte Kim van de Kant keert overmorgen nog niet terug in de gemeenteraad van Nissewaard. Ze wil eerst haar nieuwe partij rond hebben, voor ze haar rentree maakt in de raadszaal in Spijkenisse.

Van de Kant stapte twee weken geleden uit de PvdA omdat ze weigerde excuses te maken aan ONS-raadslid Arno Oomen. Ze had kritiek op hem, in zijn rol als organisator van het Shantyfestival in Spijkenisse. Oomen weigerde een gemengd koor deelname aan dit festival, omdat alleen mannenkoren op dit evenement zijn toegestaan. Van de Kant vond dat vrouwonvriendelijk en ouderwets, en schreef dat in ondubbelzinnige woorden op Facebook. 

Excuses

De PvdA-fractie wilde dat de 26-jarige politica de 67-jarige Oomen haar excuses zou aanbieden om de verhoudingen tussen beide coalitiepartijen goed te houden. Dat weigerde Van de Kant en ze stapte op. Volgens de PvdA was hier al een lange periode van slecht samenwerken en het niet nakomen van afspraken aan vooraf gegaan.

Na haar vertrek hoorde Van de Kant 'helemaal niks' meer van de fractie. Er is geen verzoeningspoging ondernomen. Ze levert haar zetel niet in maar gaat met een eigen linkse partij verder. Mogelijk wordt de naam daarvan woensdagavond in de raadsvergadering door de burgemeester bekendgemaakt.