Volledig scherm
Kim van de Kant begint een eigen linkse beweging © privéfoto

Van de Kant verder als zelfstandig raadslid na rel shantyfestival

De uit de PvdA gestapte Kim van de Kant (26) gaat door als zelfstandig raadslid in Nissewaard. Dat heeft ze vanavond bekendgemaakt.

Van de Kant moest van de PvdA-fractie excuses maken voor het aanvallen van raadslid Arno Oomen van coalitiepartner ONS. Hij wilde als organisator van het Shantyfestival in Spijkenisse geen koren met vrouwen toelaten en werd door Van de Kant daarop op Facebook aangevallen. Van de Kant weigerde sorry te zeggen en stapte maandagavond uit de fractie.

Vanavond meldt ze op Facebook door te gaan met een linkse beweging ‘met een aantal te gekke mensen die zich achter mij hebben geschaard’. Van de Kant zegt haar besluit om op te stappen te zijn overladen met steunbetuigingen. ,,Onwijs veel mensen wilden me een hart onder de riem steken. Te gek gewoon. Zo veel liefde en zo veel vertrouwen kreeg ik. En eerlijk: ik had het nodig want wat was het heftig’’, schrijft ze. 

Angst

Veel mensen riepen de jonge sociaaldemocraat op door te gaan. Na veel gesprekken met talrijke mensen geeft ze daar gehoor aan. ,,Ik moet gaan doen waar ik voor gekomen ben. Ik kan en wil niet mijn achterban, die zo duidelijk van zich liet horen de afgelopen dagen, nu laten zitten vanuit de angst om te falen. Dat is namelijk precies waar ik zo fel op tegen ben: politiek bedrijven vanuit angst. Dus ik houd mijn zetel en ga ik door. Ik heb weer zin in de politiek.’’