Volledig scherm
PvdA-lijsttrekker Wouter Struijk. © PvdA Nissewaard

Wethouder Struijk gooit met privé-appjes olie op vuur: ‘Er viel niet samen te werken met Kim’

In een poging de rel rond het opstappen van PvdA-raadslid Kim van de Kant (26) te smoren heeft wethouder Wouter Struijk van die partij in Nissewaard olie op het vuur gegooid.

Struijk (31) legt in telkens hetzelfde appje aan bekenden uit dat er 'door de fractie niet viel samen te werken met Kim'. En ook 'dat ze zelfs haar verplichtingen niet nakomt richting de partij en vaak niet aanwezig is bij activiteiten'. De appjes zijn massaal gedeeld, zodat veel mensen het bericht van de wethouder kennen. Ook Van de Kant ontving de appjes van bekenden. ,,Jammer dat dit privé gebeurt, omdat ik mezelf nu niet kan verdedigen'', zegt ze.

Daarnaast snapt ze niks van de kritiek dat ze haar verplichtingen niet nakwam. ,,Ik was toch altijd een aardig uithangbord voor de PvdA. Ik kan geen kroeg inlopen waar ze niet weten dat ik van de PvdA ben.''

Quote

Ik kan geen kroeg inlopen waar ze niet weten dat ik van de PvdA ben

Kim van de Kant

Van de Kant stapte maandag uit de fractie, toen zij excuses moest maken voor haar uitlatingen op Facebook. Zij noemde organisator Arno Oomen van het Shantyfestival vrouwonvriendelijk, omdat hij geen koor met vrouwen wilde toelaten. De PvdA wilde excuses, omdat Oomen raadslid is van coalitiepartner ONS. Dat vertikte de inwoonster van Spijkenisse.

Emancipatie

Volgens het appje van Struijk wordt Van de Kant 'niet op straat gegooid vanwege haar mening over het festival. Dat zou wat zijn. Zeker omdat ik wethouder emancipatie ben en onze fractievoorzitter initiatiefneemster is voor meer vrouwen in de politiek'.

De PvdA bracht eerst de slechte samenwerking als reden voor de breuk naar buiten, maar kwam woensdag na vragen met een aanvulling. Daarin staat dat het afscheid van Van de Kant wordt betreurd en het 'een verlies is voor de fractie'. De PvdA meldt ook dat de partij voor gelijkwaardigheid van mensen staat. 'Niets mag in de weg staan om gemengde koren toe te laten op een shantyfestival.'