Foto ter illustratie: dit zijn buurtvaders uit Kanaleneiland Zuid, afgelopen oud & nieuw. Zij hielden een oogje in het zeil.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: dit zijn buurtvaders uit Kanaleneiland Zuid, afgelopen oud & nieuw. Zij hielden een oogje in het zeil. © AD

Dit is hoe Utrecht de rust op straat probeert te bewaren: ‘Ik benader de ouders van de harde kern’

In vrijwel alle grote steden in Nederland moest de ME de afgelopen dagen in actie komen om relschoppers in toom te houden, maar in Utrecht bleef het tot dinsdagavond laat relatief rustig. Ook in Kanaleneiland, afgelopen zomer nog het toneel van dagenlange rellen, blijft iedereen kalm. Een aantal buurtbewoners draait er momenteel overuren om de rust te bewaren.

 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Kinderen in azc's hebben veel last van stress en angst
  Play

  Kinderen in azc's hebben veel last van stress en angst

 2. Christina kreeg een hartaanval en leeft nu op batterijen
  Play

  Christina kreeg een hartaanval en leeft nu op batterijen

Utrecht