Het is dringen voor de deur van le Toko: ‘Vanaf het eerste uur is het hier al een gekkenhuis’
halen & brengenAndrea miste een Indonesisch afhaalrestaurantje in haar dorp. Niet veel later heeft ze zelf een mini-keten met le Toko’s opgezet en opende de eerste franchise in Westland. Ze staan er te dringen voor de deur.
Delen per e-mail
Tegenover de grote hoeveelheid invloeden en smaken van Indonesië wilde de Nederlandse 25-jarige Andrea de Folkert een overzichtelijke Indonesische afhaalzaak lanceren met de bekende klassiekers. En dat is gelukt. In razendsnel tempo is er een kleine keten ontstaan met vier afhaalzaken, is er nog meer expansiedrift en speelt corona de jonge onderneemsters juist in de kaart nu afhalen het culinaire credo is. Ze haalde er een compagnon bij en zetten zes koks aan het werk in een centrale keuken op een industrieterrein. Vier koks hebben roots in de archipel, de andere twee zijn Surinaams. Geheel volgens de laatste horecatrends droomt ze er al van om straks ook maaltijden via de onlinesupermarkt en een bezorgdienst aan de man te brengen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar
De voorraadkast puilt vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen. -
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
PREMIUMhalen & brengen
Voor een paar euro wanen we ons in Griekenland, dankzij Maria die ons verwent met eten
We gaan naar Maria’s. Die verwent Delft met Grieks eten. In haar nieuwe eethuisje kies je iedere dag uit drie gerechten. En, op is op. En nee, dat is niet erg. Als je tenminste op tijd bent. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUM
Geniet van de lente met dit frisse bio-biertje (en redt ook meteen de egeltjes)
Bier en egels een aparte combinatie? Niet voor Judith Tonkes en Martijn de Zeeuw. Zij verzonnen een egelbiertje. De opbrengst wordt ingezet om het stekelige dier te beschermen.
-
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUMhalen & brengen
Zelfs in de stromende regen gaan we voor het flipperkastmenu van het leukste Postkantoor van Nederland
We gaan naar het leukste Postkantoor van Nederland. Daar doen ze wat ze zelf graag willen. En dat werkt. We halen er er een goed flipperkastmenu af. En straks openen ze er ook nog een modbar.