PREMIUM
Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
De Pollepel thuisHet nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes.
Delen per e-mail
Het ziet er misschien een beetje griezelig uit, al die dode eenden aan haken in de keuken van Chung. Maar ze hangen er niet zomaar. Het bereiden van geroosterde pekingeend (北京烤鸭) is een heel nauwkeurig werkje, waarbij vooral de dikke eendenhuid een speciale behandeling ondergaat. Een traditioneel gerecht uit de hoofdstad Beijing (of Peking).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
dupe partnertoets Pascalle mag nergens meer knippen, maar op steun hoeft ze niet te rekenen
Ze had zich het jubileum wel anders voorgesteld. Pascalle Thüss uit Hengelo komt al 25 jaar bij de mensen thuis, voor een knipbeurt of haarspoelinkje. Nu zit ze thuis, duimen te draaien. Op steun vanuit een van de regelingen van het Rijk hoeft ze niet te rekenen. De partnertoets nekt haar. -
PREMIUM
DE POLLEPEL THUIS Ideale afsluiting van een rampjaar: troostrijke ‘roti met toespijs’ met duivelse sambal
2020 was een rampjaar voor de horeca, maar niet voor de traditionele afhaalrestaurants. Die hadden het drukker dan ooit. Voor de Pollepel Thuis sluiten we dit ellendige jaar af met een troostrijke ‘roti met toespijs’ van Rottiedam, waar een Turkse kok het recept bedacht. Typisch Rotterdams. -
PREMIUM
halen en brengen Italiaanse hotspot aan Scheveningse haven: eerbetoon aan het vissersdorp met de beroemde kaviaren
Met alles was rekening gehouden. Niet met die vervelende gast corona. Dus blijft het nieuwe restaurant La Liguria nog dicht maar kunnen we al wel naar de mercato in de lucht van zilte zee bij Scheveningen. Dat deden we dus, voor onze rubriek Halen en Brengen. -
PREMIUM
1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien. -
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers
De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden.
-
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
eigen tuin eerst Klimaatopwarming in de tuin: kansen voor exotische planten
Het klimaat is blijvend veranderd, maar daar zijn tuinliefhebbers nog niet aan gewend. Laten we wat experimenteren, stelt tuingoeroe Romke van de Kaa voor. -
PREMIUM
de Pollepel thuis Doe es gek, probeer een bulgogi-to-go met kerst: een Koreaans avontuur van Allegaartje
Niks mis met een avondje gourmetten tijdens kerst, maar het kan spannender. Probeer eens een ‘bulgogi-bbq’: gourmetten op z’n Koreaans. Restaurant Allegaartje levert alle ingrediënten, inclusief een Koreaanse tafelbarbecue.