Volledig scherm
PREMIUM
Rico Verhoeven troost Badr Hari na de anti-climax van hun match in Oberhausen. FOTO ROBIN UTRECHT

Badr Hari veranderde Rico's leven compleet... Dat wil 'The Goliath' ook

Wie hij ook de ring uit timmerde, wereldkampioen Rico Verhoeven was een onbekende Nederlander. Totdat hij in 2016 Badr Hari uitdaagde. Alles veranderde: van een huldigingetje naast de ijsbaan in Bergen op Zoom naar het bed van Chantal Janzen.

Wie had er 11 april 2016 van Rico Verhoeven gehoord? Het was de dag dat hij bij het programma Peptalk van Jack van Gelder ineens Badr Hari uitdaagde: ,,Badr, als je nog een afscheidspotje wil, let’s go.’’

Bijna lief lachte hij de camera in. Met wel dat zelfvertrouwen dat hem zo kenmerkt. ,,Mooie uitdaging,’’ zei Jack. ,,Voor hem wel, maar voor mij niet,’’ zei Rico, alsof hij net een trainingspotje voor zichzelf had geregeld.

  1. Volleybalsters schrijven geschiedenis met zege op VS in thriller
    Video

    Volleybal­sters schrijven geschiede­nis met zege op VS in thriller

    De mooiste wedstrijden zijn de wedstrijden met voldoende spanning. Aan die emotie geen gebrek tijdens het WK, vandaag in de Japanse volleybalhal. Nederland won in een thriller met 3-2 van Amerika. Het team van bondscoach Jamie Morrison herpakte zich op overtuigende wijze na een wedstrijd die in eerste instantie na twee sets al gespeeld leek. Daarmee is Nederland verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Een historische prestatie.