Volledig scherm
© anp

Actievoerders Sintfeest in Ahoy 'op gepaste afstand'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam staat de anti-Zwarte Piet-actie toe die voor zondag is aangekondigd door het actiecomité Kick Out Zwarte Piet. De actievoerders willen protesteren tijdens 'De Club van Sinterklaas', een groot Sinterklaasfeest in Rotterdam Ahoy.

De Club van Sinterklaas
Het feest in Rotterdam Ahoy duurt twee dagen en verwelkomt jaarlijks duizenden ouders en kinderen. De beroemde Club Pieten brengen speciaal voor Sinterklaas en de kinderen hun grootste hits ten gehore.

De actievoerders moeten zondag tijdens het evenement echter wel op 'gepaste afstand' blijven van ouders en kinderen. ,,Ik wil de confrontatie voorkomen en sta niet toe dat de activisten folders uitdelen aan ouders en hun kinderen'', stelt de burgemeester.

De actievoerders moeten zich ophouden op een afgebakend terrein op de parkeerplaats bij Ahoy - en niet daarbuiten. De maatregelen van de burgemeester gelden zondag van 12.45 tot 16.00 uur. Aboutaleb: ,,Als de demonstranten zich niet aan de regels houden, treden we op.'' 

Ontevreden
De actievoerders zijn ontevreden over het besluit van de burgemeester. Ze willen de vrijheid hebben om in discussie te gaan met de ouders en kinderen. Er worden zo'n honderd demonstranten verwacht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8944 stemmen