Volledig scherm
Het markante pand in Port Zélande waarin de pizzeria is gevestigd. De telefoon werd gisteren niet opgenomen. © Streetview

Drugslaboratorium boven pizzeria in Port Zélande

Boven de bekende pizzeria Porto Bello in recreatieoord Port Zélande is door de politie een drugslaboratorium ontdekt. Het was vol in bedrijf en ingericht voor grootschalige productie van amfetamine en xtc.

De pizzeria kwam tijdens een al langer lopend onderzoek naar de handel  in synthetische drugs in beeld bij de recherche. Bij de inval werden drie mannen van 40, 43 en 52 jaar uit Zwijndrecht en Rotterdam aangehouden. In het lab trof de politie zo'n 200 liter aan chemicaliën aan.

Het restaurant dat eerder naar de naam Porto Fino luisterde en centraal tussen de jachthaven en het vakantiepark van Center Parcs in Ouddorp ligt, veranderde in juni dit jaar van eigenaar. De eigenaar van de pizzeria, een 49-jarige Vlaardinger, was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Een woordvoerder van Center Parcs hecht er waarde aan te benadrukken dat Porto Bello niets met het huisjes­park te maken heeft. De zaak werd in verband gebracht met een pand aan de Molendijk in 's-Gravendeel en ook daar deed de politie een inval. Daar werd in een schuur naast een woning eveneens een drugslaboratorium gevonden.

Volledig scherm
De gevonden vaten aan de Molendijk in s-Gravendeel. © Fotomontage AD

Verbaasd
's-Gravendeler Freek Naaktgeboren, eigenaar van het pand aan de Molendijk in 's-Gravendeel, kijkt op van het nieuws. ,,Ik weet er niks van'', reageert hij verbaasd. ,,Ik verhuur het en ben al zo'n vijf, zes jaar niet meer op de Molendijk geweest. Hier word ik niet vrolijk van. Klootzakken zijn het'', zegt hij, doelend op de mannen die achter het drugslaboratorium zitten.

Gisteren werd het onderzoek door de politie voortgezet in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden. In een schuurtje bij een woning aan de Benthuizerstraat -vermoedelijk van één van de aangehouden verdachten- werd bij een doorzoeking een voorraad aan diverse chemicaliën aangetroffen. Het spul zat in jerrycans en is nodig voor het vervaardigen van amfetamine. Ook stuitte de rechercheurs op een substantie die mogelijk een eindfabricaat is. De politie is hier een onderzoek naar gestart.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9211 stemmen