Volledig scherm
© anp

Ga jij stemmen tijdens het woonreferendum?

pollBij ongeveer 450.000 stemgerechtigde Rotterdammers valt morgen de stempas voor het woonreferendum op de mat. Het referendum over de woonvisie en de voorgenomen vermindering van 20.000 sociale woningen, vindt plaats op 30 november.

poll

Bij 450.000 stemgerechtigde Rotterdammers valt morgen de stempas voor het woonreferendum op de mat. Ga jij 'm gebruiken?

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1318 stemmen

De uitkomst van het referendum is pas geldig als meer dan 30 procent van de stemgerechtigde Rotterdammers dan zijn of haar stem uitbrengt. Naast de keuze 'voor' of 'tegen' is het ook mogelijk om het vakje 'neutraal' aan te kruisen. De kosten voor het referendum bedragen 1,6 miljoen euro.

In een bijgevoegde brief legt de gemeente uit waarover wordt gestemd. ,,U stemt voor of tegen de Woonvisie. Dat is een plan van het college waarin staat hoe Rotterdam zich wil blijven ontwikkelen als woonstad. Welke woningen zijn nodig? Wat wordt er gebouwd en waar? Wat moet er juist weg? Welke kwaliteit krijgen de woningen en wijken? Op het stembiljet komt de volgende vraag te staan: Bent u voor of tegen de Woonvisie Rotterdam?'' 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam