Volledig scherm
De jongeren gooiden vuurwerk en scholden de deelnemers uit. © Frank de Roo

Grimmige sfeer tijdens Zombie Walk door hangjeugd

De derde editie van de Zombie Walk Rotterdam werd zaterdagavond flink verstoord door hangjeugd op de Lijnbaan. De tieners gooiden vuurwerk naar de groep en scholden deelnemers uit.

Organisator Leen Steen baalt flink van de gebeurtenissen. ,,Ik heb er op deze manier geen zin meer in. Er is een vechtpartij geweest en onderweg stuitten we op onruststokers die vuurwerk naar ons gooiden. Vier meiden uit België moesten we beschermen, omdat zij de hele tijd werden lastiggevallen. Het is misschien de prijs van de roem, maar de Zombie Walk is de onschuld voorbij.''

De politie bevestigt dat een 'groep vervelia's zich tegen het publiek keerde'. Het zou gaan om jongeren in de leeftijd van 14, 15 jaar die om de zombietocht heen cirkelden. ,,De groep stak vuurwerk af en viel mensen lastig'', aldus een politiewoordvoerder. ,,Daarop hebben hebben we ze aangesproken, gewaarschuwd en weggestuurd.''  De politie heeft geen aanhoudingen verricht.

Ondanks de onverwachte ophef tijdens het griezelige event denkt Steen al na over de volgende editie. ,,Die gaat er wel heel anders uitzien. Wellicht dat we het hele Schouwburgplein afzetten en alleen daar een groot horrorfeest organiseren voor de liefhebbers van Halloween, maar een tocht door de stad zit er denk ik niet meer in.'' Volgens de organisator liepen er dit jaar, net als vorig jaar, zo'n 600 zombies mee.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam