Volledig scherm
PREMIUM
Met een kus verwelkomde Melle Daamen de terugkeer van het bronzen beeld van schrijver Simon Carmiggelt in zijn Stadsschouwburg. © anp

Melle Daamen 'provoceert zonder dat het grof wordt'

theaterDe eerste directeur van Theater Rotterdam zal voor 'reuring en schwung' zorgen, is de voorspelling.

Met een spandoek op de gevel van zijn Stadsschouwburg in Amsterdam met de vraag wat overbuurman Apple deed voor vluchtelingen ageerde hij tegen multinationals die 'veel verdienen en weinig belasting betalen'. Met de roep om minder kunstgezelschappen in een opiniestuk in NRC Handelsblad trapte hij tegen vele schenen in de kunstwereld. En toen zijn mening werd gevraagd over de Amsterdamse wethouder cultuur nam hij ook geen blad voor de mond.

  1. Automobilist knalt op stilstaande wagon in Rotterdam-Zuid

    Automobi­list knalt op stilstaan­de wagon in Rotterdam-Zuid

    Een auto raakte vanavond flink beschadigd na een botsing op een wagondeel aan de Korperweg in de Rotterdamse Waalhaven. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio kwam de bestuurder met de schrik vrij. ,,Niemand raakte gewond.’’ Wel heeft de auto flinke schade. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de beschadigde auto weg te takelen. Prorail en de gemeente Rotterdam gaan onderzoeken hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam